ABD'de Fulbright Meslek Yüksek Okulu Bursu Semineri

Fulbright Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu, okul ve yaşam masraflarını, sağlık sigortasını, kültürel faaliyetleri ve ABD’ye gidiş-dönüş uçak bileti ücretini kapsamaktadır.

SEMİNER

Tarih : 12 Aralık 2017, Salı @ 10.30

Yer    : Çanakkale Sosyal Bilimler MYO  Konferans Salonu

Başvuru koşulları :

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Türkiye’de bir Meslek Yüksek Okulu’na kayıtlı olmak
  • Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf not ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,80 olmalıdır.
  • Meslek Yüksek Okulu hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerinin lise mezuniyet not ortalaması 5,00 üzerinden en az 3,50 ya da 100 üzerinden en az 70 olmalıdır.
  • Orta derecede İngilizce biliyor olmak. ( Gerektiğinde katılımcının  İngilizcesini geliştirmek için, İngilizce kursualması sağlanmakta ve ücreti Fulbright Komisyonu tarafından karşılanmaktadır.)

YALNIZCA AŞAĞIDAKİ ALANLARDA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE YÖNELİKTİR :

ZİRAAT: Tarımsal İşletme, Tarımsal Coğrafi Teknoloji,  Tarımsal Üretim Yönetimi, Hayvan Bilimi, Çevre, Bahçecilik ve Koruma, Parklar ve Doğal Kaynaklar, Küçük Ölçekli Gıda Üretimi, Sürdürülebilir Tarım, Atıksu Arıtma.

UYGULAMALI MÜHENDİSLİK: Mimarlık, Otomotiv Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım, İnşaat Yönetimi, Elektro-Mekanik Teknoloji, Elektrik Teknolojisi, Elektrik Tesisatları Bakımı, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Isıtma-Soğutma Havalandırma, Makina Tamir: Otomasyon Sistemleri, Üretim Mühendisliği Teknolojisi, Mekatronik, Robotik, Kaynak Teknolojisi.

İŞLETME YÖNETİMİ: Muhasebe, Bankacılık, Saymanlık, İş Planlama, Girişimcilik, Küçük İşletme Yönetimi, Müşteri Hizmetleri, Pazarlama, Halkla İlişkiler, Sosyal Medya Yönetimi, Sekreterlik, Ofis Yönetimi, İş Operasyonları Destek ve Hizmetleri, İnsan Kaynakları, Uluslararası İşletme (Dış Ticaret), Liderlik Geliştirme, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Üretim, Kar Amacı Gütmeyen Örgütlerde Liderlik ve Yönetim, Örgütsel Liderlik, Proje Yönetimi, Satış.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ: Çocuk Eğitim Merkezi/ Kreş Yönetimi, Bebek Bakım ve Okul Çağı Uzmanlığı, Okul Öncesi Eğitimi, Özel Eğitim.

BİLGİ TEKNOLOJİSİ: Bilgisayar Bilgi Sistemleri ve Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Ağ Teknolojileri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, IT Teknisyeni – Bilgisayar Destek Uzmanı, Ağ Teknisyeni.

MEDYA: Dijital Medya/ Animasyon, Film Çalışmaları/ Sinema/ Televizyon, Grafik Tasarım, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Sosyal Medya, Web Tasarımı, Web Geliştirme.

KAMU GÜVENLİĞİ: Yangın Güvenliği ve İtfaiyecilik, Acil Durum Yönetimi, İlk ve Acil Yardım.

TURİZM VE OTELCİLİK YÖNETİMİ: Otel Yönetimi, Aşçılık ve Restoran Yönetimi, Toplantı ve Organizasyon Yönetimi, Turizm.

Son başvuru tarihi  : 27 Aralık 2017'dir.

Ayrıntılı bilgi için     : http://fulbright.org.tr

ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü başvuru, bilgilendirme  konusunda destek vermektedir.

Terzioğlu Kampüsü, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Zemin Kat

0286.218 00 18 / Dahili 4089 -  banu.akkok@comu.edu.tr