Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Zaferi Coşkulu Törenlerle Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliklerine ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksekokulu öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

ÇANAKKALE ZAFERİ COŞKULU TÖRENLERLE KUTLANDI

 

Tüm yurtta ve Çanakkale ‘de çok sayıda etkinlikle kutlanan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü törenlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu öğrencileri yoğun katılım ve coşkuları ile dikkatleri çekti.

 

Sabah saatlerinde resmi törenler ile başlayan kutlamalar gün boyunca süren çeşitli etkinlilerle devam etti. Akşam saat 19.30'da Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’ndan start alan ve yoğun bir katılımın olduğu gözlenen Fener Alayı ile sona eren zafer kutlamaları, şölen havasında geçti.

 

Günün anlam ve önemine binaen bir mesaj yayınlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; “Ülkede herkes askerdir, eli silah tutan tüm erkekler savaştadır. Gerçek kurumsal düzeyde tek hastane vardır, ülkenin her yanındaki cephelerde tüm hekimler subaydır, askerdir. Yaralılar iyileştirilir, komutan hastalarını, askerlerini dolaşır. Hastanede, kışlada, revirde, cephede çadırda, savaşta. tabip subay, iyileşenleri, tekrar silah tutabilecekleri savaşa, taburuna yollar, ‘’taburcu’’ eder. Başka hiçbir milletin, ülkenin hastanesinde, hastalar iyileştiklerinde ‘’taburuna yollanmaz, taburcu’’ edilmez. Çanakkale Deniz Zaferimizin 104. yılı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Ezine MYO gün boyunca süren tüm etkinliklere 350 öğrencisi ve personeli ile katıldı

 

Tüm gün düzenlenen etkinliklerin yanı sıra Çanakkale Valiliği, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Fener Alayına tamamına yakın öğrencisi ve personeli ile birlikte katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu, zafer coşkusunu binlerce Çanakkaleli ile birlikte yaşadı.