Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Dış Ticaret Bölümü Öğrencileri Turkısh Cargo’ya Teknik Gezi Düzenledi

.

           Ezine Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencileri 25 Nisan 2019 tarihinde Türk Hava Yolları’nın kargo taşımacılık markası olan Turkish Cargo’ya Öğr. Gör. Ramazan Telci koordinatörlüğünde teknik gezi düzenledi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda faaliyetlerine devam eden Turkish Cargo şu an dünyanın 308 noktasına kargo ve uçuş ile Avrupa’nın en büyüğü ve dünya kargo taşımacılığında ise 7. Sırada yer alıyor.

         Turkish Cargo kurumsal iletişim sorumlusu Ömer Can tarafından öğrencilere kuruluşun tarihçesi, günümüzde geldiği nokta, alınan ödüller ve hava taşımacılığının önemi hakkında bir sunum yapıldı. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda Turkish Cargo’nun da 2023 yılında dünyanın en büyük 5 havayolu taşımacılık şirketlerinden birisi olma hedefini öğrencilerle paylaşan Ömer Can, bu hedeflere ulaşmak için hep birlikte çalışarak ulaşabileceğimizi belirtip öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

        Soru cevap kısmıyla sona eren sunumun ardından öğrenciler kargo terminalinde çeşitli incelemelerde bulundu. En küçüğünden en büyüğüne bir kargo gönderisinin terminal içerisinde geçirdiği serüveni bütün detaylarıyla inceleme fırsatı bulan öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

           Turkish Cargo gezisinin ardından öğrenciler merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye’nin önde gelen gümrük şirketlerinden biri olan Güler Dinamik Gümrük Müşavirliği’ni ziyaret etti. Gümrük Müşaviri Özkan Derya tarafından öğrencilere gümrük sektörünün geleceği ve fırsatlar hakkında bilgi verildi. Yapılan sunumun ardından öğrenciler departmanları ziyaret ederek çalışanlardan bilgi aldı.