Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Dış Ticaret Bölümü Teknik Gezi Düzenledi

Dış Ticaret Bölümü öğrencileri 10 Mayıs 2018 Perşembe günü ithalat-ihracat işlemlerinin uygulamalı olarak yerinde izlenmesi amacıyla, merkezi İstanbul’da bulunan Güler Dinamik Gümrük Müşavirliği A.Ş.’ ne Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ramazan Telci rehberliğinde teknik gezi düzenledi.

Uygulamalı dış ticaret eğitimi kapsamında gerçekleştirilen gezide, öğrenciler dış ticaret ve gümrük mevzuatındaki son gelişmeler ile ithalat ve ihracatta gümrük işlemlerini, uygulamalı olarak inceleme fırsatı buldular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Güler Dinamik, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Güler özel sektör-üniversite iş birliğinin önemine dikkat çekti ve bu iş birliğini daha ileri boyutlara taşımak istediklerini vurguladı. Geleceğin gümrük profesyonellerinin en iyi şekilde yetiştirilmesi için şirket olarak eğitime her zaman katkı sunacaklarını ifade etti.

Uygulamalı eğitim programı, serbest dolaşımda olmayan eşyanın antrepo rejimi kapsamında antrepoya alınması ve başka bir rejim beyanı ile antrepodan çıkartılması sürecini izlemek üzere ERK PAZARLAMA VE GİYİM SANAYİ TİCARET A.Ş.’ ne ait Gümrüklü antrepoya yapılan ziyaretle son buldu. Antrepoda, Antrepo yetkilileri ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirinden Gümrüklü antreponun mahiyeti ve burada yürütülen işlemlerle ilgili olarak bilgi alındı.  

Eğitimlerde Güler Dinamik Gümrük Müşavirliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Güler, Müşavirlik Hizmetleri Direktörü Özkan Derya, Bilgi Teknolojileri Direktörü Özgür Günyel ve Öğr. Gör. Ramazan Telci öğrencilere eşlik ettiler.