Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Doğan Cüceloğlu&Polat Doğru ile "Öğretmen Olmak"

.

Ezine 75. Yıl İlkokulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü “2023 Vizyon Projesiyle Ezine” projesi kapsamında Psikolog Prof.Dr. Doğan Cüceloğlu ve Sosyolog-Eğitimci Danışman ve Tv.programcısı Yazar Polat Doğru ile “Öğretmen Olmak” konulu söyleşi Ezine Meslek Yüksekokulu Yahya Çavuş Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Akman yaptı. Akman konuşmasında Prof.Dr. Cüceloğlu ve Polat Doğru’yu Ezine’de konuk etmekten ve eğitimciler açısından çok faydalı olacaklarına inandıkları söyleşiyi gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını dile getirerek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaymakam Ali İkram Tuna da yaptığı konuşmada, günümüzde fikirlerin, kavramların, kültürlerin, kurumlar ve insanların benzeştiğini ve değiştiğinin altını çizerek, “Bizde bu süreçte toplumumuzu geleceğe hazırlarken özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize bu konuda yol haritası çizecek, onlara kılavuzluk edecek onlara refakat edecek, onlara yol arkadaşlığı yapacak siz değerli öğretmenlerimizin de bu sürecin farkında olmanızı istiyoruz” dedi.

Söyleşide Prof.Dr. Doğan Cüceloğlu, öğretmenin bir çocuğun ya da gencin hayatını nasıl değiştirebileceğini kendi hayatından ve deneyimlerinden örnekler vererek anlattı. Hangi eğitim sistemi olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, öğretmenin öğrenciyle göz göze geldiği anın, öğrencinin gönül kapısından girerek zihne ulaştığı ve eğitimin başladığı vurgusunun yapıldığı programda Polat Doğru da çocuğun temel duygu gereksinimleri üzerine bilgiler paylaştı. Sadece eğitimin değil, ülkenin lokomotifinin öğretmen olduğu, gücünün sınırının tahminlerin çok ötesinde olduğunun altını çizdi.

Etkinliğe Kaymakam Ali İkram Tuna, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Salih Zeki Genç ve Dekan Yardımcısı Adil Çoruk, Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. R.Cüneyt Erenoğlu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Akman, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Etkinliğin sonunda Kaymakam Tuna tarafından Prof.Dr. Doğan Cüceloğluna ve Polat Doğru’ya günün anısına plaket takdiminde bulunuldu ve topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.

Prof.Dr. Cüceloğlu etkinliğe katılan okuyucularının kitaplarını imzaladı ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.