Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdüründen Ziyaret

.

     Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Çağrı Oğuzhan “Süt ve Ürünleri Alanında İş Gücü Niteliğinin Arttırılmasına Yönelik Yenilikçi Mesleki Eğitimlerin Verilmesi Projesi” kapsamında Ezine Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan "Süt Ürünleri Araştırma ve Duyusal Analiz Laboratuvarı"nı incelemelerde bulunarak Okul Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Müdür Yardımcısı Dr. Ögretim Üyesi Nurcan Berber'den yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bilindiği gibi Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü yürütücülüğünde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulu (MYO) ortaklığında, İŞKUR İl Müdürlüğü iştirakçiliği ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Destek Programı kapsamında kabul edilen “Süt ve Ürünleri Alanında İş Gücü Niteliğinin Arttırılmasına Yönelik Yenilikçi Mesleki Eğitimlerin Verilmesi Projesi” başlıklı projesi toplam 747.003,30 TL destek alınmıştı. Proje kapsamında "Süt Ürünleri Araştırma ve Duyusal Analiz Laboratuvarı" kurulumu gerçekleştirilerek, süt ve süt ürünlerinde kullanılan son teknolojik hızlı analiz cihazların temini sağlanmıştır.

      Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu projeyle ilgili olarak "Hızlı Analiz cihazları sayesinde Genel Süt Analizleri ve Somatik Hücre Toplam Canlı Sayımı çok kısa bir sürede gerçekleştirilerek, sonuç vermektedir. Ayrıca kurulan bu laboratuvar peynir, dondurma, yoğurt gibi ürünlerin geliştirilmesine yönelikte hizmet verecek şekilde planlanmıştır.
Kurulmuş olan “Süt Ürünleri ve Duyusal Analiz Laboratuvarı” başta Ezine olmak üzere Çanakkale’de süt ve süt ürünleri alanında faaliyet gösteren firmalara ve bu alandaki bireysel meraklılarına da bilimsel tekniklere dayalı olarak etkin bir şekilde uzun yıllar hizmet sunacaktır" biçiminde konuştu.

     Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Çağrı Oğuzhan ise "Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Destek Programı kapsamında kurmuş olduğumuz “Süt Ürünleri ve Duyusal Analiz Laboratuvarı” son teknolojiyi içeren hızlı analiz cihazlarıyla donatılmıştır. Bu laboratuvar yöremizde süt ve süt ürünleri alanında Ezine Meslek Yüksekokulu ile iş birliği içerisinde bilimsel tekniklere dayalı olarak etkin bir şekilde Ar-Ge ve güvenilir analiz sonuçları sağlayarak uzun yıllar hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır" dedi.