Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Ezine Meslek Yüksekokulu' nda Oryantasyon Programı Düzenlendi

2018 – 2019 Eğitim Öğretim döneminde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulunu kazanıp kayıt yapatırarak üniversite eğitimine başlayan öğrencilere yönelik  Meslek Yüksekokulu bünyesinde oryantasyon programı düzenlendi.

Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun konuşmaları ile başlayan program Öğr. Gör. Ümit Tekin moderatörlüğünde devam etti.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu öğrencilere yönelik konuşmasında; Yıldız Teknik Üniversitesinde doktora yaptığım dönemde danışmanım Prof. Dr. Şerif Hekimoğlu'nun her ders, seminer öncesi heyecanlanmasını sormam üzerine kendisi; eğer bir gün öğrencilerin karşısına çıkıp da heyecanlanmazsam o gün benim akademisyenliği bırakma günüm gelmiştir demiştir. Benim de hala birazcık heyecanım var. Sizlere öncelikle hoş geldiniz diyorum. Yeni başlayan öğrencilerimizi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ailesine katılımlarından dolayı kutluyorum. Sizlere teşekkür ediyorum, bu bir güven olayıdır. Sizler gelişiminizi eğitiminiz noktasında bize güvendiniz ve biz bu güveni inanın hafife almıyoruz. Bizim için büyük bir gurur ama aynı zamanda bizim için ağır bir sorumluluk. Onun için de sizlere bizlerin öğretim üyesi arkadaşlarımla bir sözümüz var. Bizler size verebileceğimiz en iyi eğitimi vereceğiz. Bizler size mesleki ve kişisel gelişiminiz noktasında bir üniversite öğrencisi için gerekli bütün kaynakları sunmaya çalışacağız dedi. Müdür Erenoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; bakın sizler 21. yy insanlarısınız. Bizim öğrenciliğimiz 20 yy da kaldı. 21 yy baş döndürücü hızla gelişen bir yüzyıl. Bugünkü bir alışkanlığımız 3 sene sonra unutulabiliyor. Onun için öğrenebilen insanlar olmanız gerekiyor. Buradan aldığınız diploma 5 sene sonra pek bir işe yaramayacak. Çünkü 10 sene sonraki dünya bambaşka bir dünya olacak. Bu yüzden öğrenmeyi seven ve kendini geliştiren bireyler olmalısınız. Bizim yapmak istediğimiz şeylerin çoğu sizlere sadece bilgiyi vermekten ziyade, bilgiyi sentezleyen ve öğrenmeyi öğrenen bireyler olmanız olacak arkadaşlar. Global eğitim dediğimiz çerçevede; sizlerin eleştirel düşünebilen, sorgulayabilen, sanatla barışık, sanatı anlayan, beraber çalışabilen ve değişik fikirlere açık insanlar olmanız çok önemli bizim için. Bunlar için derslerde ve ders dışında birçok fırsat yakalayacaksınız. Bakın üniversite deneyiminin sadece en fazla %50si derslerde geçmektedir. Derslerin dışındaki aktiviteleriniz çok önemli. Kaliteli zaman geçirme, hocalarınızla olan görüşmeleriniz, onların yönlendirmeleri, kantinlerde ve spor alanlarında geçirdiğiniz zamanlar, günün konularını tartışabilmeniz, insanların bunlara değişik fikirlerle yaklaştığı zaman o değişikliklerin farkına varmanız, o farklılıkların sizlere kattığı değerlerden çağdaş bir insan olarak zevk alabilmeniz. Mutlaka çok iyi birer meslek sahibi olacaksınız ancak bundan daha önemlisi üniversite mezunu çağdaş bireyler olabilmeniz. Üniversite çok güzel bir yer, sizler gibi insanlarla birlikte devamlı öğrenerek, inanılmaz bir enerji ile geçirdiğiniz bir dönem. Bunun faydasını, bunun anlamını anlamaya çalışın. Amaç sadece burayı 2 senede bitirip gitmek olmamalı. Amaç her zaman üniversiteden sonra karşınıza çıkacak zorlu hayata hazır olmanızı hissetmek olmalı. Bu üniversitenin bütün tadını, dakikalarını, verdiklerini yaşamaya çalışın.

Program Müdür Erenoğlu’nun konuşmaları sonrası sırasıyla Öğr. Gör. Özge Büyük, Öğr. Gör. Ramazan Telci, Öğr. Gör. Dr. Özgür Manap, Öğr. Gör. Övgü Demiral, Öğr. Gör. Haşim Katra, Dr. Öğretim Üyesi Bilge Çavuşgil Köse ve Yüksekokul Sekreteri Sedat Arıcan Meslek Yüksekokulu’nun genel işleyişi, eğitim- öğretim ve sınav yönetmelikleri, staj süreçleri, değişim programları ile ilgili konular hakkında bilgiler vermeleri ile devam etti.