Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerimiz Tarımsal Değerler Müzesi’ni Gezdi

Ezine Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ÖZATAY ve Gıda İşleme Bölümü’ne ders vermekte olan Öğr. Elemanı Çağlar KAYA’nın koordinatörlüğünde 05.03.2024 tarihinde ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Değerler Müzesi’ne gezi düzenlendi. Gezide öğrencilerimiz,  eski tahıl ve zeytinyağı küpleri, at ve kağnı arabaları, eski pulluklar ile kuş yuvalarından oluşan bir koleksiyonu, ipekböcekçiliği ve dokumacılık eserleri, taş işçiliği ve marangozluk aletleri, hasat ve harman aletleri, Çanakkale seramikleri ve Türk ekmekçilik ve sofra kültürü temalarının işlendiği tematik dolapların yer aldığı birçok alanı gözlemleme fırsatı buldular. Özellikle modern tarım makinalarının minyatürlerinin sergilendiği 'Minyatür Çiftlik' temalı alan öğrencilerin yoğun ilgisini çekti.