Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Olivtech 2019'a Ezine Meslek Yüksekokulu İmzasını Attı

.

OLIVTECH 2019  Fuarı’nda Ezine’yi ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksekokulu Öğrencileri temsil etti.

Fuar İzmir’de  6 - 9 Mart 2019 tarihlerinde  düzenlenen OLIVTECH 2019  Fuarı’nın açılış gününde 90 kişilik bir ekiple Ezine standında yer alan Ezine Meslek Yüksekokulu Öğrencileri fuar katılımcılarının ve ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Ezine MYO etkinlikleri kapsamında oluşturulan teknik gezi ekibinde Gıda İşleme Bölümü ve Seyahat Turizm Eğlence Hizmetleri Bölümleri yer aldı. Öğrencilerin sektör temsilcileri ile bir araya geldiği, teorik eğitimlerinin uygulama safhasında üretim yöntemleri, pazarlama, sunum teknikleri, coğrafi işaretleme, tanıtım konularında ayrıntılı bilgiler aldıkları fuarda Ezine yöresine dair hazırlanmış oldukları halk oyunları gösterisi davetlilerin beğenisini kazandı.

Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın da ziyaret ettiği Geyikli Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Standında gösteri yapan Ezine Meslek Yüksek Okulu Seyahat Turizm Eğlence Hizmetleri Bölümü öğrencileri yörenin tanıtımında önemli bir rolü olan Ezine Yöresi Halk oyunlarından örnekler sundular. Teknik Geziye 90 öğrencinin yanı sıra Gıda İşleme Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üy. Şehnaz Özatay, Seyahat Turizm Eğlence Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üy. Emel Can ve Seyahat Turizm Eğlence Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Özge Büyük de iştirak ettiler.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenmiş olan OLIVTECH 2019  Fuarı Zeytin ve Zeytinyağı Sektörünün buluşma noktası olmasının yanı sıra  mevcut ürün grubu yelpazesini süt ürünleri, fermente ürünler ve teknolojileri ile zenginleştirmiş olması özelliği ile biliniyor. Fuara var olan pazarların yanı sıra yeni işbirlikleri ve pazarlarının katılımı ile zenginleşen fuar katılımcılar için, eğitim, sunum, tanıtım ve buluşma noktası olma önemine de sahip.