Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Şehit Fatih DURU Satranç Turnuvası

Şehit Fatih DURU Satranç Turnuvası

İlk Hamle Şehitin Abisinden

Ezine Meslek Yüksek Okulu son 2 yıldır satranç branşına verdiği destek ile yükselen bir yıldız olarak Türkiye’deki tüm okullara örnek haline geldi. Satrançta teknik ve teorik derslerin işlendiği yüksekokulda, satrancın yaygınlaştırılmasını bir sosyal sorumluluk olarak gören satranç topluluğu bugüne kadar birçok değişik faaliyete imza attı. 4 dönemde 5 turnuva düzenleyen bunun dışında her yıl seçme niteliğindeki bu turnuvalarda Üniversiteler Arası Satranç Turnuvasına Ezine MYO’yu temsilen öğrenci gönderen yüksekokuldaki yılın son etkinliği bugüne kadar yapılmış olanların içinde en anlamlısıydı. Gerçekleştirilen turnuva bizler için toprağa düşmüş Şehit’lerimiz anısınaydı. Turnuvaya Hakkari’de Şehit düşmüş Ezine’li bir vatan evladı olan Fatih DURU’nun adı verildi. 

Açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Ezine MYO çalışanlarından Şehit’imizin abisi olan Eyüp DURU turnuvanın açılış hamlesini gerçekleştirdi. Turnuva direktörü ve hakemliğini fakülte satranç antrenörü Rıza BAYSAL’ın yaptığı turnuvada hakem yardımcısı olarak ise Tarık Gökçem GÜRSEL yer aldı. Turnuva 5 maç üzerinden İsviçre Sistemiyle oynandı ve çok çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuva sonucunda ilk 3’e giren erkek ve ilk 3’e giren bayanlara madalya verildi. Ödül töreninde fakülte olarak satranca verdikleri önem ve destek adına konuşan Okulumuz Müdürü Sayın Yrd.Doç.Dr.Mehtap ÖZDEN ‘Ezine Meslek Yüksek Okulu öğrenciler her alanda kendilerini göstermeye çalışıyorlar ve bunun için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Önümüzdeki yıllarda bu başarılarına daha yenilerini katacaklarına eminim.  Ezine Meslek Yüksek Okulu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi içerisinde yükselen bir yıldız. Bu yıldızı oluşturan her bir yıldızımızı ve bu anlamlı turnuvayı düzenledikleri ve katıldıkları ve şehidimizi ve şehitlerimizi andıkları için çok teşekkür ediyorum‘ şeklinde konuştu.

Turnuva koordinatörlerinden Satranç Topluluğu akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Özgür Manap ‘Bugün bizim için gurur günü.  Çünkü turnuvamızı şehidimizi ve şehitlerimizi anarak daha da anlamlı hale getirdik. Çok gururluyuz ve mutluyuz. Ezine Meslek Yüksek Okulu olarak çok daha başarılı ve gurur verici işlere imza atmaya devam edeceğiz‘ dedi. 

Satranç Antrenörü Rıza Baysal da turnuva ile ilgili olarak ‘Ezine MYO Satranç Topluluğu olarak, vatanı için şehit düşmüş gururumuz, kahramanlarımız Ezine’li şehit Fatih DURU’ya bir nebze de olsa saygımızı ve minnetimizi göstermek adına satranç turnuvası düzenledik. Kardeşini vatan uğruna şehit vermiş şehidimizin ağabeyi Eyüp DURU’ya da naçizane minnetimizi bildirmek adına turnuvanın ilk açılış hamlesini yaptırdık’ diye konuştu.

Turnuvada dereceye giren sporcular :

Erkekler Kategorisi

1- Burak Gümüşer

2- Öğr. Gör. Hasan Gül

3- Murat Dönmez


Bayanlar Kategorisi

1- Ayşegül Çetin

2- Melis Yılmaz

3- Cahide Eroğlu