Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Seyahat Turizm ve Eğlence Bölümü Sektör Buluşmalarına Devam Ediyor

2018-2019 akademik yılında EMYO Turizm Seyahat ve Eğlence Hizmetleri Bölümü’nde mezun olacak tüm öğrencilerin iş şartları oluşturulmuş durumda

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü, öğrenciler ve sektör temsilcilerini bir araya getirdiği toplantılarını sürdürüyor.

      EMYO Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü son iki yıldır mezun öğrencilerin istihdam sorununa çözüm getirme amaçlı çalışmaları kapsamında bu kez de Assos Dove Hotel ve SPA üst düzey yetkililerini konuk etti.

    Yüksekokul Yahya Çavuş Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Assos Dove Hotel ve SPA Onbüro Müdürü Sercan Binici, F&B ve Opersyon Müdürü Hasan Dumlupınar, Aşçıbaşı Vural Atasever, Seyahat Turizm Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Can, Öğr. Gör. Özgü Demirel, Öğr. Gör. Özge Büyük, Öğr. Gör. Selda Eğilmezgil, Öğr. Gör. Selin Yılmaz, Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölüm öğrencilerinin yanı sıra Halkla ilişkiler bölümü öğrencileri de katıldılar.

    Turizm sektöründe başarılı olmanın yollarının konuşulduğu ve karşılıklı görüş alış verişleri ile sürdürülen toplantıda öğrenciler sektör temsilcilerine sektöre ve sektördeki istihdam olanaklarına dair merak ettikleri soruları yönettiler. Öğrencilerini birer meslek sahibi olarak mezun etmenin yanı sıra sağlıklı ve eğitimin bütünselliğine yönelik staj şartları oluşturma konusu üzerinde özellikle duran Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü son iki yıldır yaptığı akademi- sektör işbirlikleri sayesinde mezuniyet sonrası iş imkanlarının da sağlanması noktasında çabaları ile dikkat çekiyor.

     Bu noktada yapılan çalışmalar neticesinde 2018-2019 akademik yılında EMYO Turizm Seyahat ve Eğlence Hizmetleri Bölümü’nde mezun olacak tüm öğrencilerin iş şartları oluşturulmuş durumda. Gelen yoğun sektör talebinden sonra Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin de dahil edildiği sektör buluşmalarında bölümler arası istihdam desteği olanakları hazırlanmaya başlandı.