Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Süt Ürünleri Araştırma Ve Duyusal Analiz Laboratuvarı Açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK yaptı

.

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ile ortak olarak geliştirilmiş olan “Süt ve Ürünleri Alanında İş Gücü Niteliğinin Arttırılmasına Yönelik Yenilikçi Mesleki Eğitimlerin Verilmesi Projesi” kapsamında okulumuzda hazırlanan “Süt Ürünleri Araştırma Ve Duyusal Analiz Laboratuvarı” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıldı.

 

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan’ın yanı sıra Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Avukat Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, GMKA İl Koordinatörü Recai Başaran, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Çağrı Oğuzhan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Proje lansmanı ve laboratuvar açılışında konuklara hitap eden Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Ezine OSB yürütücülüğünde ve meslek yüksekokulumuz ortaklığı ve İŞKUR İl Müdürlüğü iştirakçiliği ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nca da kabul edilen “Süt Ve Ürünleri Alanında İş Gücü Niteliğinin Arttırılmasına Yönelik Yenilikçi Mesleki Eğitimlerin Verilmesi Projesi” kapsamında hazırlanan laboratuvarın hem mesleki eğitim kalitesinin arttırılması hem de bölge üreticisine katkısı olması amacı taşıdıklarını kaydetti. Erenoğlu, teknoloji- bilim ve sanayi ortaklı projeler üzerinde kurumsal çalışmaların sürdüğünü ve tüm davetlilere katılım ve destekleri için teşekkürlerini sunduğunu kaydetti.

 

Açılış törenine katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Teknoloji Ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank ise bu ve benzeri projelere destek vermekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Açılışının yapılmasının ardından laboratuvarı gezen Bakan Varank ve protokol üyeleri yapılan tetkik ve analizleri denetlerken proje ile ilgili ayrıntılı bilgi aldılar.