Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Turizm Rehberliği Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu Başarı ile Sona Erdi

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü için Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Ezine Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenen Turizm Rehberliği Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu sona erdi.

Turizm sektöründe rehberliğin yeri ve önemini kavranması ve kursiyerlerin turizm sektöründe alacakları görevler esnasında konuklara seyahat ve konaklamaları süresince doğru rehberlik hizmeti vermesinin amaçlandığı kurs programı Ezine Meslek Yüksekokulu Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üy. Emel CAN ve Öğr. Gör. Özge Büyük tarafından verildi.

Turizmde Rehberlik ve Rehberlik Hizmetleri ana başlıkları çerçevesinde kursiyerler için hazırlanan ve toplam 64 saat süren eğitimler süresince okulumuz öğrencileri ve diğer katılımcılara: turizm sektöründe rehberliğin yeri ve önemi, turizm rehberlerinin turlarda yerine getirdikleri görevlerin ne olduğu, rehberlik hizmetlerinin çerçevesi, doğru rehberlik hizmetinin nasıl gerçekleştirileceği, bağımsız, yer hizmetli ve yönetilen turların işleyiş basamakları vb konularda ayrıntılı bilgiler verildi.

Ezine Meslek Yüksekokulu Yahya Çavuş Yerleşkesi’nde verilen derslere toplam 43 öğrenci katıldı. Kurs Kurs programını başarı ile tamamlayan 33 öğrenciye kurs bitirme belgesi yanı sıra not Europass Sertifika Eki verildi. Katılımcılar arasında yer alan 10 öğrenci ise Turizm Rehberliği Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu sertifikası almaya hak kazandı.