Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Üniversite, Sanayici, Üretici İş Birliği Toplantısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ezine Belediyesi ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilmekte olan Akredite Laboratuvar Kurulumuna ilişkin sektör temsilcilerine yapılan toplantı ile bilgi verildi.  Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan UZAN, Ezine Belediye Başkanı Güray YÜKSEL, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOBİLTUM Müdürü Prof. Dr. Sermet KOYUNCU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknopark Müdürü Dr. Erkan BİL, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper ALTINOK, Ezine İlçe Tarım Müdürü Ramazan EREN, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail PEHLİVAN ile birlikte sektör temsilcileri ve üreticiler katıldılar.

 

Toplantıda söz alan Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; Ezine'de faaliyet gösterek sektör temsilcilerinden ürünlerinin analizlerini yerinde yaptırmalarını isterken Üniversite olarak her türlü hizmete hazır oldukları söylerlerken üniversite ve sanayi iş birliğinin önemli olduğu vurguladı.


Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan UZAN yaptığı konuşmada "Sanayicinin önünü açmamız lazım derken bölgemizde çok kaliteli zeytin ve zeytinyağının yanı sıra süt üretimi yapılmaktadır" dedi. Bu çerçevede Ezine OSB'nin önemine değinen UZAN komşu ilçeler içinde bir değer olan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi bölgesine emeği geçen başta Milletvekilimiz Bülent TURAN, Belediye Başkanı Güray YÜKSEL'e ve eski Kaymakamlarımıza teşekkür etti. Bölgede Belediye,Kooparatifler ve Üniversite beraber çalışarak çok değerli işler yaptığını belirterek buna örnek olarak Geyikli Zeytininin Coğrafi tescili için yapılan çalışmaları gösterdi.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT ise konuşmasında Ezine OSB'nin önemini belirtirken Ezine’nin marka olmasını arzu ettiğini dile getirdi. Bu noktadamarka olmanın yolu üreticilerden geçtiğine değinerek Üniversite olarak işbirliğine ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

 

Etkinlik üniversite analiz ve hizmetlerinin tanıtımlarının ardından kurum temsilcilerinin ve üreticilerinin istek ve beklentilerinin dile getirilmesiyle tamamlandı.