Yahya Çavuş Heykeli Yüksekokulumuzda Yerini Aldı

Meslek Yüksekokulumuzun yerleşkesi adı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu tarafından  Çanakkale Zaferini gerçekleştiren binlerce Mehmetçik’ten birisi olan Ezineli Yahya Çavuş adı verilerek “Ezine Yahya Çavuş Yerleşkesi”  olarak değiştirilmişti. Bu bağlamda Ezine Belediye Başkanı Sayın Haluk BABAOĞLU desteği, Rektör Danışmanı ve aynı zamanda Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Abdullah KELKİT, Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mehtap ÖZDEN’in katkılarıyla heykeltıraş Ahmet ELBİ tarafından hazırlanan “Yahya Çavuş” heykeli  Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof.Dr. Yücel ACER’in de katılımıyla Yerleşke girişine konulmuştur.   Heyet daha sonra Yerleşke sınırları içerinde yapılan kapalı halı saha da incelemelerde bulunmuş, Yüksekokul Müdür Yrd.Doç.Dr. Mehtap ÖZDEN’den bilgi almışlardır.