18 Mart Çanakkale Zaferi

'Çanakkale geçilmez' dedirten tarihi zaferin 108. yıl dönümü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi... Bir ulusun tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırdığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk askerinin kanıyla, canıyla düşmana geçit vermediği kutlu zafer.

Biz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi fertleri olarak, bizim için çok daha anlamlı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşına ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde, bu cennet vatanı bizlere emanet eden, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklali uğrunda kahramanlıkları ve fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU

Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü