Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

AB Erasmus + Destekli Proje Kapsamında Öğrencilere Ücretsiz, Çevrimiçi ve Sertifikalı Eğitim Çağrısı

Avrupa Birliği Erasmus + Programı kapsamında yürütülmekte olan "Genç Çiftçilerin Yenilikçi Çözümler Kullanarak Sağlıklı Toprak ve Organik Gıda İçin Kompost Üretmeye Teşvik Edilmesi" projesi kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik Avrupa Birliği onaylı sertifikalı çevrimiçi (online) ücretsiz "Kompost Eğitimi" gerçekleştirilecektir.

Organik maddenin, kontrollü koşullar (havalanma, nem ve sıcaklık) altında mikroorganizmalar tarafından doğal olarak ayrışması süreci olarak tanımlanan kompostlama sayesinde her türlü atık katma değere sahip ürüne dönüştürülmektedir. Yürütülecek ücretsiz çevrimiçi eğitim sayesinde Avrupa Birliği Erasmus + projesinin çıktıları kullanılarak doğrudan üniversitemiz öğrencilerine yönelik sosyal ve çevresel farkındalık sağlanması ile geri dönüşüm, geri kazanma ve sıfır atık konularında bilgilendirilmesi ve  bilinçlendirilmesine olanak sağlanacaktır. 

Çevrimiçi eğitim Microsoft Teams platformu üzerinden gerçekleştirilecek olup modüller 29 Mayıs - 11 Haziran 2023 tarihleri arasında aktif tutulacak olup sertifikali eğitimlere katılacak üniversite öğrencisi kursiyerler ilgili tarihlerde istedikleri zaman eğitime katılabileceklerdir. Microsoft Teams üzerinden verilecek olan eğitimler ön/son testlerin gerçekleştirilmesi ile eğitim videolarının izlenmesi süreçlerini kapsamaktadır. Eğitimlerin toplam süresi yaklaşık 1 (bir) saat olup testleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları online olarak iletilecektir.

Eğitimin Adı: Kompost Eğitimi (Çevrimiçi)
Eğitim Platformu: Microsoft Teams
Microsoft Teams Ekip Kodu: 0v8kzwp
Eğitimin Aktif Olduğu Tarih Aralığı: 29 Mayıs - 11 Haziran 2023
Eğitim Süresi: 1 saat