AB Erasmus + Destekli Proje Kapsamında Sertifikalı Çiftçi Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Avrupa Birliği Erasmus + Programı kapsamında yürütülmekte olan "Genç Çiftçilerin Yenilikçi Çözümler Kullanarak Sağlıklı Toprak ve Organik Gıda İçin Kompost Üretmeye Teşvik Edilmesi" projesi kapsamında çiftçilere yönelik Avrupa Birliği onaylı sertifikalı ve ücretsiz "Kompost Eğitimi" gerçekleştirilmiştir. “Sağlıklı Toprak İçin Kompost Üretimi” konulu eğitim Ezine İlçe Tarım Müdürü İsmail Bilir, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Sayın Alper Altınok, Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Prof. Dr. Hasan Özcan, Prof. Dr. Yasemin Kavdır ve Dr. Savaş Gürdal'dan oluşan proje ekibi, Ezine'li üretici ve çiftçiler, üniversitemiz Yapı Işleri ve Teknik Dairesi personeli, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve misafirler katıldı. Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Altınok'un yaptığı açılış konuşmalarının ardından teorik eğitimler Proje yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Özcan, Prof. Dr. Yasemin Kavdır ve Dr. Savaş Gürdal tarafından verilmiştir. Ayrıca proje ekibinden Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal görüş ve önerileriyle eğitimlerde önemli katkı sağlamıştır. Organik maddenin, kontrollü koşullar (havalanma, nem ve sıcaklık) altında mikroorganizmalar tarafından doğal olarak ayrışması süreci olarak tanımlanan kompostlama sayesinde her türlü atık katma değere sahip ürüne dönüştürülmektedir. Teorik eğitimlerin ardından Ezine Meslek Yüksekokulu'nda oluşturulan kompost uygulama alanında kursiyerlere farklı yöntemlerle kompost üretimi uygulamalı olarak verilmiştir. Daha sonra eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle takdim edilmiştir.