Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Akademik Yıl Açılışına Katılım ve Teknik Gezi

Ezine Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi. İsmail Onur TUNÇ ve Öğr. Gör. Dr. Eda KESKİN USLU, Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ÖZATAY, Gıda İşleme Bölümü Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Çisem ÖĞE ve Öğr. Gör. Ezgi YIKICI ve Gıda İşleme Bölümü öğrencilerimiz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Törenine katıldılar ve   Terzioğlu Yerleşkesine teknik gezi gerçekleştirdiler.

Türkiye’nin Serebral Palsili İlk Uzay Mühendisi Turgay Karakaş “İmkânsız Diye Bir Şey Yoktur Sadece Biraz Zaman Alır” konulu dersini,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Törenine katılım sağlandı. Ardından teknik gezi kapsamında üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzesi, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Piri Reis Deniz Müzesi, ÇOBİLTUM Laboratuvarları ve ÇOMÜ Kütüphanesine ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler Gıda Mühendisliği Bölümü ve ÇOMÜ Laboratuvarlarında alanlarıyla ilgili pek çok teknolojik ekipman ve analizler hakkında önemli bilgiler edindi. Yer Bilimleri ve Doğa Tarihi Müzesi ve Piri Reis Deniz Müzesinde sergilenen özel örnekler öğrencileri oldukça etkiledi. Teknik gezimize ulaşım konusunda vermiş oldukları desteklerden dolayı Ezine Belediyesi'ne teşekkür ederiz.