Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Göçmen Çocuklara Umut Oldu

TUBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı-4004 kapsamında 122B585 nolu  "TOPRAKTAN  SOFRAYA  STEAM"  projesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ganime AYDIN’ın yürütücülüğünde 12-17 Haziran 2023 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Proje kapsamında; ilimizde yaşayan ortaokul düzeyinde 26 göçmen ve depremzede öğrenciye STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik) etkinlikleriyle yeşil ve sürdürülebilir tarım okuryazarlığı bilincini oluştururken; göç, savaş, terör gibi sebepler ile ülkemizde bulunan bu çocuklara umut olmak amaçlanmıştır. Etkinlikler, üniversitemizin çeşitli birimlerinin yanı sıra Kızıl Keçili Köyü, Kumkale, Ayvacık Süleyman Köyü’nde gerçekleştirilmiş; kapanış etkinlileri ve toplantısı Ezine Meslek Yüksekokulu’nda Müdür Dr. Öğr. Üyesi Mustafa EKİCİ’nin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Mersin, Marmara, Trakya, Sakarya Üniversiteleri tarafından da desteklenen projemize desteklerinden ötürü TÜBİTAK’a, ÇOMÜ Rektörlüğüne ve bize her türlü desteği sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU’na, proje ortağı Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve destekleyen kurum olarak Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne sonsuz teşekkür ederiz.