Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Coğrafi İşarete Sahip Geyikli Zeytinyağı Tadım ve Farkındalık Eğitimi Konulu Workshop Gerçekleştirildi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmekte olan ve Ezine Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Çisem Öğe, Öğr. Gör. Ezgi Yıkıcı ve Öğr. Gör. Giray Öğe'den oluşan proje ekibi tarafından yürütülmekte olan TR22/22/TD/0050 referans numaralı ve "Coğrafi İşarete Sahip Geyikli Zeytinyağı Tadım ve Farkındalık Eğitimi" konulu teknik destek projesinin teorik eğitimlerle workshop'tan oluşan etkinlik faaliyetleri 26-27 Ocak 2023 tarihlerinde Ezine Meslek Yüksekokulu, Yahya Çavuş Yerleşkesi, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Manap Konferans Salonu ve fuaye alanında başarıyla gerçekleştirildi.

Çalıştaya Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ekici, Gelibolu  Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdülkerim Diktaş, Ayvacık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Cahit Akkaya, Ezine İlçe Emniyet Müdürü Ziya Öksüz, Ezine İlçe Tarım Müdürü İsmail Bilir, Geyikli Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tayfur Can, Zeytin Dostları Derneği Başkanı Mustafa Öz, Öğr. Gör. Çisem Öğe, Öğr. Gör. Ezgi Yıkıcı ve Öğr. Gör. Giray Öğe'den oluşan proje ekibi, eğitim alacak zeytin üreticileri ile akademik personel ve basın mensupları katıldılar. Şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşının ardından Ezine Meslek Yüksekokulu tanıtım filmi gösterildi. Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını yaptılar. Ardından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi ve Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fügen Özkaya tarafından "Coğrafi İşarete Sahip Geyikli Zeytinyağı Tadım ve Farkındalık Eğitimi" konulu teknik ve uygulamalı eğitimler verildi. Workshop sonunda başarılı olan zeytin üreticisi kursiyerlere onaylı sertifikaları törenle takdim edilmiştir. Ardından Öğr. Gör. Çisem Öğe, Öğr. Gör. Ezgi Yıkıcı ve Öğr. Gör. Giray Öğe'den oluşan proje ekibi, eğitmenler ve kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmiştir. Etkinlik sonrasında Meslek Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Özatay tarafında verilmekte olan "Yeni Ürün Geliştirme" dersi kapsamında öğrencilerimiz tarafından Ar-Ge ürünü olarak geliştirilen inovatif peynir çeşitlerinin törene katılan üst protokol tarafından tadımları ve duyusal analizleri gerçekleştirildi. Projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emek veren Öğr. Gör. Çisem Öğe, Öğr. Gör. Ezgi Yıkıcı ve Öğr. Gör. Giray Öğe'den oluşan proje ekibine ve ayrıca çalıştayın gerçekleşmesine katkıları olan Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanlarımız ile idari personelimize özellikle teşekkür ediyoruz. Ayrıca Ezine Belediye Başkanı Sayın Güray Yüksel'e ve Geyikli Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Oruçoğlu'na desteklerinden dolayı minnettarız.