Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

“Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi ve Yaygınlaştırma Politikaları” Çalıştayı ve Ezine Gıda İhtisas OSB MYO Günleri düzenleniyor…

Coğrafi işaretli ürünler; yerel kültürün korunması, üreticiye katma değer sağlanması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi açısından stratejik bir öneme sahip. Bu doğrultuda Gıda İşleme Bölümü tarafından düzenlenen “Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi ve Yaygınlaştırma Politikaları” başlıklı çalıştayda, bilimsel, sektörel ve yerel bakış açılarını bir araya getirerek çözüm önerileri üzerinde durulacak.

Ayrıca program kapsamında Gıda İşleme Bölümü öğrencilerinin geliştirdikleri yeni ürünlerin tadımları yapılıp, en iyi yeni ürün seçimi gerçekleştirilecek…