Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Ezine Meslek Yüksekokulundan Üniversite – Sanayi İşbirliği Adına Dev Bir Adım Daha

Sanayi ve üniversite işbirliği kapsamında 09.02.2022 tarihinde Ezine Meslek Yüksekokulu temsilcileri tarafından Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Tic. A.Ş. ziyaret edildi. Ziyarete Ezine Meslek Yüksekokulumuz adına Müdür Doç. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Giray ÖĞE ve Öğr. Gör. Celal Selim BİNAY, proje ekibinden Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İPEK, Öğr. Gör. Çisem ÖĞE ve Yüksekokul Sekreteri Sedat ARICAN hazır bulunurken Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Tic. A.Ş.’ni fabrika müdürü Metin NİNAT ve kalite müdürü Meltem ÇAĞLAR temsil etti. Ziyarette öncelikle Meslek Yüksekokulumuzun önümüzdeki dönemde geçeceği işyeri eğitimi adı altında öğrencilerimizin uygulama becerilerini güçlendirmek için endüstri sektöründeki çalışmalara ilişkin bilgilendirme yapılarak bu konuda Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Tic. A.Ş.  ile fikir birliğine varılmıştır.

Ayrıca ziyarette Doç. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU'nun konsorsiyum başkanlığını yaptığı HORIZON-CL6-2022-FARM2FORK-01-04 çağrısı kapsamında hazırlanan Ufuk 2020 projesinde Tahsildaroğlu Süt Ürünleri A.Ş. ile iş birliği görüşmeleri gerçekleştirilmiştir.  

Bu bağlamda; H2020 projesi S4C projesi için Tahsildaroğlu A.Ş'nin hazırladığı AB uyumlu üretim hattının incelenerek, proje sırasında örnekleme noktalarının belirlenmiştir. H2020 projesi S4C projesi için "Insurance&Assurance" sistem farkı ve uygulanabilirliği değerlendirilmiştir. H2020 projesi S4C projesi için Tahsildaroğlu A.Ş'nin TR ekip lideri Ezine Meslek Yüksekokulu'na destek mektubu vermesi görüşülmüştür. H2020 projesi haricinde Ezine Peyniri Coğrafi İşareti'nin uluslararası boyuta ulaşabilmesi için ortak yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi konuları ele alınmıştır.