Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Ezine MYO'nun TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Başarısı!

Ezine Meslek Yüksekokulumuz Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Pazarlama ve Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencileri tarafından, TÜBİTAK 2209-A  Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. çağrısı ve TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023/2. çağrısına yapılan proje başvurularından 6 tanesi desteklenmeye değer bulundu. Öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik eder, akademik başarılarının devamını temenni ederiz.

 

Projenin Kabul Edildiği Program Proje Başlığı
Süt ve Süt  Ürünleri Teknolojisi  Farklı Tıbbi ve Aromatik Bitki İçeriğine Sahip Ezine Peynirinden Sağlıklı Atıştırmalık Üretimi.
  Farklı Kurutma İşlemlerinin  (Freeze-Dry-Spray-Dry) Kolostrum N-Glikan İçeriğine Etkisinin Araştırılması.
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi  Şortening İkamesi Olarak Zeytinyağ Oleojeli Kullanımı ile Çeşnili Tuzlu Kurabiye Üretilmesi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Pazarlama  Çevre Bilinçli Tüketim Eğiliminin Yeşil Satın Alma Davranışı Üzerindeki Etkisinde Yeşil Reklamının Rolü
  Ortaokul Öğrencilerinin Çevrimiçi Sosyal Davranışı Üzerine Bir Araştırma: Ezine İlçesi Örneği
Turizm ve Seyahat Hizmetleri Yerel Halkın Turizmin Gelişimine ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Turizm Üzerinde Olası Etkilerine İlişkin Tutumlarının Değerlendirilmesi