Ezine Meslek Yüksekokulumuz Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Pazarlama ve Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencileri tarafından, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. çağrısı ve TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023/2. çağrısına yapılan proje başvurularından 6 tanesi desteklenmeye değer bulundu. Öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik eder, akademik başarılarının devamını temenni ederiz.
Projenin Kabul Edildiği Program | Proje Başlığı |
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi | Farklı Tıbbi ve Aromatik Bitki İçeriğine Sahip Ezine Peynirinden Sağlıklı Atıştırmalık Üretimi. |
Farklı Kurutma İşlemlerinin (Freeze-Dry-Spray-Dry) Kolostrum N-Glikan İçeriğine Etkisinin Araştırılması. | |
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi | Şortening İkamesi Olarak Zeytinyağ Oleojeli Kullanımı ile Çeşnili Tuzlu Kurabiye Üretilmesi ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi |
Pazarlama | Çevre Bilinçli Tüketim Eğiliminin Yeşil Satın Alma Davranışı Üzerindeki Etkisinde Yeşil Reklamının Rolü |
Ortaokul Öğrencilerinin Çevrimiçi Sosyal Davranışı Üzerine Bir Araştırma: Ezine İlçesi Örneği | |
Turizm ve Seyahat Hizmetleri | Yerel Halkın Turizmin Gelişimine ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Turizm Üzerinde Olası Etkilerine İlişkin Tutumlarının Değerlendirilmesi |