Ezine Gıda İhtisas OSB Meslek Yüksekokulu’nda, Ezine Peyniri ve bölgedeki peynircilik faaliyetlerine yönelik önemli bir toplantı düzenlendi.
Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Aydın, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Gülce Tok, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Giray Öğe ve Öğr. Gör. Sibel Şen, Peynircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Özatay, Peynirciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, Ezine Peynirini Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Derneği Başkanı Ali Atak ile Gıda İşleme Bölümü öğretim elemanları katıldı.
Toplantı kapsamında PUAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Özatay tarafından Peynircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAM) hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda merkezin kuruluş amacı, faaliyet alanları, hedefleri ve özellikle Ezine ve çevresinde peynircilik sektörüne sağlayacağı katkılar ele alındı.
Etkinlikte ayrıca, Merkezin araştırma çalışmaları kapsamında geliştirilen fonksiyonel ürünlere yönelik duyusal analizler gerçekleştirildi.
Toplantı, Ezine’nin güçlü peynircilik geleneğini bilimsel, teknolojik ve yenilikçi bir bakış açısıyla geleceğe taşıyacak iş birliklerinin vurgulandığı verimli bir oturumla sona erdi.