Ezine Gıda İhtisas OSB Meslek Yüksekokulu’nda, Ezine Peyniri ve bölgesel peynircilik faaliyetlerine yönelik önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı, GEMAR Çevre Ölçüm ve İSG Laboratuvarı ile yürütülmesi planlanan çalışmalar kapsamında, projenin hayata geçirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunmak amacıyla düzenlendi.
Toplantıya Ezine Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Ezine Gıda İhtisas OSB MYO Müdürü Öğr. Gör. Gülce Tok, Ezine İlçe Tarım Müdürü İsmail Bilir, Müdür Yardımcıları, Peynircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Özatay, Ezine Peynirini Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Derneği Başkanı Ali Atak, Gemar Çevre Ölçüm ve İSG Laboratuvarı yetkilileri ile Gıda İşleme Bölümü Öğretim Elemanları katıldı.
Toplantı kapsamında, Peynircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAM) ile Ezine ve çevresindeki peynircilik sektörüne yönelik yapılacak ortak çalışmalar, proje süreçleri ve yürütülecek analiz hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca merkezin araştırma faaliyetleri çerçevesinde geliştirilen fonksiyonel süt ürünlerine yönelik duyusal analizler gerçekleştirildi. Katılımcılar, ürün geliştirme süreçlerini yerinde inceleyerek projelere dair görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.
Toplantının ardından Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, yüksekokulun akademik yapısı, mevcut programları ve laboratuvar altyapısı hakkında bilgi aldı. Derslikleri ziyaret eden Kaymakam Kaptanoğlu, öğrencilerle bir araya gelerek eğitim süreçlerine ilişkin görüş ve önerilerini dinledi.
Ziyaret ve toplantı, Ezine’nin köklü peynircilik geleneğini bilimsel, teknolojik ve yenilikçi bir yaklaşımla geleceğe taşımayı hedefleyen ortak çalışmaların öneminin vurgulandığı verimli bir oturumla sona erdi