"Geleceğin Gerçekliği: Yapay Zeka ile Harmanlanmış XR Deneyimleri" Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi!

Ezine Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen "Geleceğin Gerçekliği: Yapay Zeka ile Harmanlanmış XR Deneyimleri" konulu söyleşi büyük ilgiyle karşılandı. Söyleşiye Nara XR şirketinden Sn. Ömer Yavuz ve Sn. Emirhan Güven konuşmacı olarak katıldı. Hem öğrenciler hem de öğretim elemanları, yapay zeka ve XR teknolojileri hakkında değerli bilgiler edindi.

Etkinliğe katılanlar, özellikle yapay zekanın gelecekte mesleklerin yerini alıp alamayacağı ve potansiyel tehlikeleri hakkında merak ettikleri soruları Emirhan Güven ve Ömer Yavuz'a yönelttiler. Güven ve Yavuz, yapay zekanın iş dünyasında yaratacağı değişimlerin kaçınılmaz olduğunu ancak bu değişimlerin aynı zamanda yeni iş alanları ve fırsatlar doğuracağını belirttiler. Tehlikeler konusunda ise, yapay zekanın etik ve güvenlik standartları çerçevesinde geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Söyleşinin ikinci bölümünde Turizm ve Seyahat Hizmetleri öğrencileri ile interaktif bir oturum gerçekleştirildi. Öğretim elemanları ve öğrenciler, VR gözlükler aracılığıyla sanal gerçeklik deneyimini ilk elden yaşama fırsatı buldu. Bu bölümde, sanal gerçekliğin turizm sektöründe nasıl kullanılabileceği ve öğrencilere sağladığı yenilikçi öğrenme fırsatları üzerinde duruldu.

Etkinliğin sonunda, değerli konuşmacılar Emirhan Güven ve Ömer Yavuz'a teşekkür belgeleri takdim edildi. Yapay zeka ve XR teknolojilerinin geleceği hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen öğrenciler ve öğretim elemanları, bu tür etkinliklerin devam etmesini talep ettiler.