Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme Bölümü İnovatif Ürünü Uluslararası Fuar Yolunda

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü 17–21 Eylül 2025 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan 10. Uluslararası İstanbul Buluş Fuarı (ISIF’25)’nda okulumuzu başarıyla temsil edecek.

Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ÖZATAY, Yük. Müh. Çağlar KAYA, öğrencilerimiz Aslı DEMİR ve Enes DEMİR tarafından geliştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT) patent başvurusu yapılmış olan “Mor Havuçlu Atıştırmalık” başlıklı inovatif ürün ile fuara katılım hakkı elde edilmişti

Fonksiyonel gıda alanında geliştirilen bu ürün; sağlıklı, yüksek antioksidan içeriği ile gelecek nesil tüketici beklentilerine yanıt veren özgün bir katkı sunmaktadır.