Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme Bölümü Öğretim Elemanlarımızın TÜBİTAK Başarısı

Gıda İşleme Bölümü Öğretim Elemanlarımızın TÜBİTAK Başarısı
Ezine Gıda İhtisas OSB MYO, Gıda İşleme Bölümü ve ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü işbirliği ile hazırlanan “Farklı Konsantrasyonlarda Üretilen Aronyalı Fermente Süt Ürününün Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi” başlıklı TÜBİTAK 1002 Projesi TÜBİTAK TOVAG Grubu tarafından desteklenmeye layık görülmüştür. Projenin yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ÖZATAY üstlenirken, ekip üyeleri arasında Prof. Dr. Yonca YÜCEER, Öğr. Gör. Çisem ÖĞE, Öğr. Gör. Ezgi YIKICI ve Öğr. Elm. Çağlar KAYA yer almaktadır. Bu proje kapsamında, aronyalı fermente süt ürünlerinin farklı konsantrasyonlarda üretilmesi ile biyokimyasal özelliklerinin analiz edilmesi hedeflenmektedir. Proje ekibimizi bu değerli başarılarından dolayı tebrik eder, çalışmanın bilim dünyasına ve sektöre faydalı olmasını temenni ederiz.