Gıda İşleme Bölümü öğrencilerimiz, “Tereyağı Teknolojisi”, “Dondurma Teknolojisi” ve “Peynir Üretim Teknolojisi” dersleri kapsamında Öğr. Gör. Ezgi Yıkıcı ve Öğr. Gör. Çisem Öğe rehberliğinde H.Ö. 444 Öztürkler Süt ve Süt Ürünleri İşletmesine teknik bir gezi gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında öğrenciler; süt alım ünitesi, üretimde kullanılan alet ve ekipmanlar ile peynir üretim hattını yerinde inceleme fırsatı buldu. Ayrıca, uygulamalı olarak tereyağı ve dondurma üretim süreçlerine aktif katılım sağlayarak teorik bilgilerini pratiğe dönüştürdüler.
Bu verimli organizasyonun gerçekleşmesine katkı sunan, okulumuz Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı mezunu ve işletme üretim sorumlusu Şaban Evcil ile işletmede Gıda Teknikeri olarak görev yapan mezunumuz Seher Akcan’a teşekkür ederiz.
Ayrıca geziye ulaşım desteği sağlayan Ezine Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz.