Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme Bölümü’nün TÜBİTAK 2209-B Projesi Duyusal Analizler ile Tamamlandı

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde yürütülen “Farklı Tıbbi ve Aromatik Bitki İçeriğine Sahip Ezine Peynirinden Sağlıklı Atıştırmalık Üretimi” başlıklı TÜBİTAK 2209-B projesi başarıyla tamamlandı.

Proje yürütücülüğünü Şaban EVCİL’in, danışmanlığını ÇOMÜ Peynircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAM) Müdürü ve Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ÖZATAY’ın , Sanayi Danışmanlığını Çanakkale Teknopark Glikogest firma sahibi Prof. Dr. Sercan KARAV'ın üstlendiği projenin son aşaması olan duyusal analizler, Meslek Yüksekokulu idari, akademik kadrosu ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen duyusal analiz kapsamında, farklı tıbbi ve aromatik bitki içerikleriyle zenginleştirilmiş Ezine peynirinden elde edilen sağlıklı atıştırmalık ürünler değerlendirilerek, tüketici beğenisi ve ürün kalitesi ölçülmüş oldu.

Yüksekokul  yönetimi, proje ekibine ve projeye olan katkılarından dolayı Öğr. Elm. Çağlar KAYA'ya teşekkür ederek, bu tür bilimsel çalışmaların hem bölgesel ürünlerin katma değerini artırdığını hem de öğrencilere araştırma deneyimi kazandırdığını vurguladı