Hayrettin Karaca Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı ve Merkez Kampüs Kütüphane Gezisi Düzenlendi

“Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Dersi” kapsamında Öğr. Elm. Çağlar KAYA’nın koordinatörlüğünde teknik gezi gerçekleştirildi. Etkinlikle ilk durak Çanakkale Belediyesi tarafından Çanakkale Esenler’de açılan Hayrettin Karaca Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı oldu. Bölgemiz açısından oldukça önemli bitkiyi (ıtır, lavanta, kekik, adaçayı, biberiye, ıhlamur, Bayramiç beyazı vb.) bünyesinde barındıran ve 40 farklı türe ev sahipliği yapan Park, Zir. Yük. Müh. Esra Rüveyda ÖZDEMİR tarafından yerinde tanıtıldı.

Program devamında Merkez Kampüs’te yer alan ÇOMÜ Terzioğlu Kütüphanesi gezildi. Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz, Öğr. Elm. Çağlar KAYA tarafından kütüphane bünyesinde bulunan kaynakların nasıl taranacağı konusunda deneyim kazanmış oldular.