Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

KAMUOYUNA DUYURU

.

21.03.2019 tarihinde bir siyasi partinin faaliyetine katılmak için Ezine Meslek Yüksekokumuz’da öğrencilerimize katılım yönünde telkinde bulunduğu, hatta para karşılığında öğrencilerimizden katılım talep edildiği iddia edilmiştir.

Konu ile ilgili inceleme başlatılmış ancak ilk bulgular, iddia edilen olayın aşağıdaki şekilde cereyan ettiğini göstermekte olup söz konusu iddia ilgili bir açıklama gereği duyulmuştur:

18.03.2018 tarihinde meydana gelen elim bir trafik kazasında aramızdan ayrılan Ezine Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinden merhum Hamit Salcan'ın vefatının birinci yıl dönümü münasebetiyle 21.03.2019 günü Ezine Meslek Yüksekokulu öğrenci konseyi tarafından düzenlenmiş olan anma ve hayır pilavı etkinliğine; öğretim elemanları ve öğrencilerin yanı sıra merhumun Ezine'deki akraba ve arkadaşları da Yüksekokulumuz güvenlik personeli tarafından kaydı alınmak suretiyle katılım sağlamışlardır.

Yapılan ön inceleme sonucunda merhumun arkadaşları olarak kayıt yaptırarak anma törenine katılmak üzere Ezine Meslek Yüksekokulu'na giriş yapan ve üniversitemiz öğrencisi olmayan iki kişinin anma töreni esnasında kantin bölgesine gittikleri, herhangi bir siyasi parti ile bağı belirsiz olan bu şahısların, düzenleneceği iddia edilen faaliyette, bir metni anons şeklinde okuyacak bir öğrenci aradıkları, bu iş için önceden tanıdıkları anlaşılan bir kız öğrencimiz ile kantin ortamında münferit olarak görüşmek suretiyle bu iş karşılığında ödeme de önerdikleri anlaşılmaktadır. Ayrıca bu şahısların öğrencilere genel bir çağrıdan ziyade bir öğrenci ile konuyu görüştükleri de anlaşılmaktadır.

Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz yönetiminin bilgisi ve inisiyatifi dışında yaşanmış bu olayda bahsi geçen iki şahsın kurumumuzla hiçbir bağı ve yetkisi bulunmamasına karşın, öğrenciye derslerinde kolaylık gösterileceği vaadi tamamen içi boş, gerçek dışı ve mesnetsiz ifadelerdir.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü