Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Öğrencileri Yağ Analizleri Dersi Kapsamında NS Sezgin Zeytin ve Zeytinyağ Fabrikasına Teknik Gezi Gerçekleştirdi.

Meslek yüksekokulumuz Gıda İşleme bölümü öğrencileri Yağ Analizleri dersi kapsamında Gıda işleme bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ÖZATAY ve dersin koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Eda KESKİN USLU’nun katılımıyla NS Sezgin Zeytin ve Zeytinyağ fabrikasına teknik gezi gerçekleştirdi. Zeytinin fabrikaya kabülünden başlayarak zeytinyağ üretim hattı detaylı şekilde anlatılarak zeytin işleme tesisi hakkında detaylı bilgi verildi. Natürel sızma zeytinyağı, riviera ve natürel birinci  zeytinyağı ve bunlara uygulanan temel kimyasal analizler ile uygulama yapıldı. 
Etkinliğin gerçekleşmesi için ulaşımda destek veren Ezine Belediyesine ve gezimizin gerçekleşmesinde emeği geçen firma temsilcisi Erkan SEZGİN’e teşekkür ederiz.