Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Öğrencileri NS Sezgin Süt ve Süt Ürünleri Fabrikasına Teknik Gezi Gerçekleştirdi

Meslek yüksekokulumuz Gıda İşleme bölümü öğrencileri Gıda işleme bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz ÖZATAY ve Öğr. Gör. Dr. Eda KESKİN USLU’nun eşliğinde NS Sezgin Süt ve Süt ürünleri fabrikasına teknik gezi gerçekleştirdi. Sütün fabrikaya kabülünden başlayarak olgunlaştırılmış tam yağlı beyaz peynir üretim hattı detaylı şekilde anlatılarak peynir işleme tesisi hakkında detaylı bilgi verildi. Peynir altı suyunun lor peynire işlenmesi ve krema üretim hatlarındaki uygulama incelenip peynire uygulanan analizlerle ilgili bilgi sahibi olundu.
Etkinliğin gerçekleşmesi için ulaşımda destek veren Ezine Belediyesine ve gezimizin gerçekleşmesinde emeği geçen firma temsilcisi Ferda SEZGİN’e ve firma gıda mühendisi Tayfun ARABACI’ya  teşekkür ederiz.