Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Müdür Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

.

İmkansızlıklar içerisinde varoluş mücadelesi veren milletimizin iman gücünün, sarsılmaz iradesinin, azminin ve birbirine kenetlenişinin somut bir örneği olan Kurtuluş Mücadelesi ve ardından ilan edilen Cumhuriyet, Türk milletinin kendi toprakları üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesinin vücut bulmuş halidir.

Cumhuriyetin aydınlattığı yolda aklı ve bilimi bir pusula olarak kabul eden milletimiz, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için tüm zorluklara göğüs gererek daha önceden olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Üniversiteler olarak bizlere düşen görev de Cumhuriyetimize sahip çıkarak şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış kutsal topraklarımızın bütünlüğünü korumak, daha güçlü ve daha gelişmiş bir ülke hedefine ulaşmak için liyakat ve ehliyetten ödün vermeden çalışmak; üretken ve nitelikli olduğu kadar vatanını, milletini ve hürriyetini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirerek ülkemizin geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesini sağlamaktır.

Bu düşüncelerle 100. yıla girerken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyet Bayramımızın 99’uncu yıl dönümü kutlu olsun.

Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu

Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü