Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Öğretim Üyemizin Başarısı Yazılı Basında

ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İpek, özellikle gıda işletmelerinin kullanımına yönelik dezenfektan geliştirmek amacıyla yürüttüğü çalışma yazılı basında geniş yer buldu. Bu çerçevede hazırlanan formülün, gıda yapımında kullanılan malzemelerin yüzeylerindeki virüslerin yok edilmesinde başarılı olduğu görülmüştür. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını da dikkate alınarak geliştirilen formülün ise insan sağlığını daha fazla tehdit eden virüslere karşı etkili olduğu hatta el hijyeninde kullanılabileceği tespit edilmiştir. Haber metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.  Kendisini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

 

https://www.bogazgazetesi.com.tr/haber/46684-yuzeyleri-iyilestiren-ve-zarar-vermeyen-tek-dezenfektan