Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Dersi Kapsamında BAÇEM’e Teknik Gezi Düzenlendi

Ders koordinatörlüğünü Öğr. Elemanı Çağlar KAYA’nın yaptığı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler dersi kapsamında, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM)’e teknik gezi düzenlendi. Geziye Gıda İşleme Bölümü Öğretim Elemanları’ndan Öğr. Gör. Çisem ÖĞE, Öğr. Gör. Ezgi YIKICI ve öğrenciler katılım sağladı. Ziyaret sırasında Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ar-Ge Laboratuvarları, distilasyon üniteleri, kurutma tesisleri, üretim seraları, ve koleksiyon bahçeleri gezildi. Bu kapsamda öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerden çelik alma, dikim, aromatik bitkilerden yağ eldesi, kurutulması ve işlenmesi gibi üretim aşamaları konusunda birimin sahip olduğu modern altyapı ve teknikleri deneyimlediler. Buna ek olarak  öğrenciler, bölgeye özgü bitkilerden olan ölmez çiçek, tıbbi papatya, civan perçemi, oğulotu, ıtır, lavanta, ekinezya, sarı kantaron, kudret narı, aynısefa, karamürver, hayıt, vetiver, hintyağı, biberiye ve daha birçok türleri yerinde görüp tanıma fırsatı buldular. 
Öğrenciler açısından öğretici yanı yüksek geçen gezi, BAÇEM yetkilileri ile konferans salonunda yapılan toplantının akabinde toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.