Ezine Gıda İhtisas OSB Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü tarafından “Coğrafi İşaretli Ürünlerin Önemi ve Yaygınlaştırma Politikaları” konulu çalıştay başarıyla gerçekleştirildi. Çalıştayın Düzenleme Kurulu Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Özatay üstlenirken, kurul üyeleri arasında Öğr. Gör. Çağlar Kaya, Öğr. Gör. Ezgi Yıkıcı, Öğr. Gör. Çisem Öğe ve Öğr. Gör. Gülşah Baruk Bulut yer aldı.
Coğrafi işaretli ürünlerin korunması, tanıtılması ve ekonomik değerinin artırılmasına dikkat çekilen çalıştay, iki oturumda alanında uzman akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla gerçekleştirildi. Program, Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Özatay ile Ezine Gıda İhtisas OSB MYO Müdürü Öğr. Gör. Gülce Tok’un açılış konuşmalarıyla başladı.
Çalıştaya Ezine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arat, Ezine İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Kaya, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Muzaffer Yeşilyurt’un yanı sıra çeşitli kurum temsilcileri, sektör paydaşları ve öğrenciler katıldı.
İlk oturumda Prof. Dr. Yonca Yüceer, Prof. Dr. Murat Şeker, Prof. Dr. Sibel Tan ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gündoğdu; ikinci oturumda ise Nilgün Hadımoğlu ve Ali Öztürk bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Etkinlik kapsamında Gıda İşleme Bölümü öğrencileri tarafından geliştirilen yeni ürünlerin tadımı ve değerlendirmesi de gerçekleştirildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda en başarılı ürün seçildi ve ilk üçe giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.