Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ezine Meslek Yüksekokulu

Tarihçe

Yüksekokulumuz 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında İşletme ve Bilgisayarlı Muhasebe olmak üzere iki programda eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Yüksekokulumuzda 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Dış Ticaret, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Pazarlama, Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Tapu ve Kadastro, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programlarında örgün öğretim olmak üzere yaklaşık 1000 öğrencimiz ile öğrenim sürdürülmektedir.Kurulumu tamamlanan Gıda Analiz Laboratuarı da Eylül 2012 itibarı ile hizmete geçmiştir.

Meslek Yüksekokulumuz 35 ofis, 16 kişi kapasiteli 1 toplantı salonu, 1 misafir öğretim elemanı odası, 30 öğrenci kapasitelik 4 , 48 öğrenci kapasiteli 8, 72 öğrenci kapasiteli 2 Derslik, 209 kişi kapasiteli 1 konferans salonu, 80 bilgisayarlı 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 Gıda Analiz Laboratuarı, 1 Zeytin ve Zeytinyağı İşleme Birimi, 144 m² alana kurulu 7621 kitap ve internet bağlantılı 10 adet bilgisayar bulunan Kütüphane, Açık Spor Alanı (Voleybol, Basketbol,Mini Futbol Alanı) Kantin, Yemekhane, 2 mescit, 1 arşiv, 1 sistem odası ve 1 kalorifer kazan dairesinden/depo oluşmaktadır. Ayrıca Yahya Çavuş Yerleşkesi içerisinde öğrencilerin kullanımı için 24 saat internet erişimi sağlamak üzere “Eduroam” altyapısı bulunmaktadır. Yüksekokulumuz öğrenci merkezli eğitim anlayışını benimsemiş, alanında uzman akademisyenlerin görev yaptığı eğitim kadrosu ile vizyonu geniş, çevreye duyarlı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş,sorumluluk sahibi bireyler topluma kazandırmayı ilke edinmiştir. Öğrencilerimiz kamu ve özel sektör yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da iş imkanı bulabilmekte, staj uygulaması staj yaptıkları kurumlarda kalıcı olabilmelerini sağlamaktadır. Yüksekokulumuzda belirli aralıklarla öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.

Yüksekokulumuzu başarıyla tamamlayıp DGS de yeterli puan alan öğrenciler için 4 yıllık lisans programlarına devam etme hakkı bulunmaktadır. Ayrıca sınavsız olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırarak branşları ile ilgili programlardan lisans diploması alma hakkına sahiptirler. Yüksekokulumuzun Öğrenim Dili Türkçe'dir. Öğrenim süresi 2 yıldır (4 yarıyıl). 2 Yıllık Eğitim-Öğretim Programını ve stajını başarı ile tamamlayanlara ÖNLİSANS DİPLOMASI verilir.